"Is dit zoiets als het familiediner? Of de rijdende recchter?"

Conflicten in een familie kunnen
voor veel onrust, verdriet, onbegrip
en gemis zorgen

 

Ruzie met een familielid? En lost het zich maar niet op? Een erfenis die voor verdeeldheid zorgt in de familie? Een familiebedrijf en ruzie over de opvolging?

 

Veranderde verhoudingen

Deze voorbeelden kunnen veel impact hebben op een familie. De verhoudingen zoals ze waren zijn veranderd. En het lukt de familieleden niet om de situatie te verbeteren. Tot frustratie en boosheid van betrokkenen. Maar soms ook tot (ogenschijnlijke) tevredenheid of opluchting van sommigen. "Het is maar goed dat ik die lastpak nu niet zie, dat scheelt mij een hoop opwinding".

 

De impasse doorbreken

Conflicten in de familiaire sfeer kunnen al lang spelen. Een zakelijk aspect kan de oorzaak lijken maar nog vaker draait het om een dieper liggend relationeel aspect. Mediation kan een middel zijn om de impasse te doorbreken. Om de vastgelopen gesprekken en de verstoorde verstandhoudingen bespreekbaar te maken. In een open gesprek aan de mediationtafel. Waar hardop gedacht kan worden en waar ervaringen nieuwe betekenissen kunnen krijgen. Waar erkenning naar elkaar toe een rol kan krijgen. Maar ook hoe dit zou kunnen leiden tot een oplossing in het zakelijk geschil.

D I R E C T  C O N T A C T

Bel mij terug

* verplicht veld