"Mediation kan kostenbesparend zijn t.o.v. juridische procedures"

Wat kost Mediation?

 

Een mediation sessie kost € 150,- per uur excl. 21% btw.  De kosten voor het gesprek worden onder verantwoordelijkheid van beide betrokkenen voldaan. Vooraf maken we daar afspraken over.  Na de intake en op basis van jullie verhaal spreek ik met jullie af hoeveel sessies ik denk nodig te hebben zodat jullie een inschatting van de kosten hebben. Mediation is maatwerk maar gemiddeld vinden tussen de 3 en 5 bijeenkomsten plaats.

 

 

Gesubsisdieerde mediation

 

Wanneer je niet draagkrachtig genoeg bent kun je, via mij als mediator, voor gesubsidieerde mediation in aanmerking komen. De Raad voor Rechtsbijstand heeft daar normen en voorwaarden voor ontwikkeld. Die kun je nalezen op de website www.rechtsbijstand.nl  Ik kan als mediator namens jullie deze aanvraag doen. Je bent nog wel een eigen bijdrage verschuldigd. Deze bedraagt per persoon die subsidie krijgt € 53,- of € 105,-  afhankelijk van je inkomen. Deze bijdrage betaal je aan mij als mediator. Bij uitzondering kan de eigen bijdrage ook geheel vervallen.

 

Het is mogelijk dat de ene betrokkene wel in aanmerking komt voor gesubsisieerde mediation en de andere betrokkene niet. Dat is verder niet van invloed op de mediation.

D I R E C T  C O N T A C T

Bel mij terug

* verplicht veld