"Als ik zo naar jullie luister, bekritiseren jullie elkaar als ouder"

Verbinden en keuzes maken

 

Als mediator kan ik u keuzes voorleggen. Over hoe u wilt communiceren. Over hoe u de ander wil zien.  Over hoe u naar de ander wilt reageren. Ik verbind mij aan uw verhaal.

 

Ik ben 25 jaar in diverse functies werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening. Van jonge kinderen tot adolescenten, van contacten en begeleiding met ouders tot adviezen aan rechtbanken.

Hoe?

Mijn jarenlange ervaring gebruik ik in mijn eigen mediation praktijk. Een praktijk waarin ik mensen met mediation help een negatieve spiraal die het gevolg is van conflictueuze en gespannen verhoudingen te doorbreken en om te buigen. Hoe? Door aandacht te hebben voor relaties en verstandhoudingen en het mogelijke herstel daarvan. Door aandacht te hebben voor communicatie-en ruziepatronen en door te werken aan vertrouwensherstel. Ik kan u helpen om duidelijk te krijgen welke keuzes er voor handen zijn. Want die worden door een conflict nogal eens aan het oog onttrokken.

 

Ik ben een rustig, doordacht en analytisch persoon die meedenkt, laat ontwikkelen en oog heeft voor sfeer en verhoudingen. Ik vind het belangrijk mensen te verbinden en samen te laten werken, maar verlies beslissingen (helpen) nemen daarbij niet uit het oog.

 

 

De drijfveer om perspectief te creëren

 

Mijn drijfveer is om mensen te helpen die zijn vastgelopen in hun onderlinge gesprekken. Die daar geen uitweg meer in weten te vinden. Die daardoor onzeker, geïrriteerd, boos, kwetsbaar en onrustig worden. Ik draag er aan bij dat jullie weer perspectief krijgen.

 

Vertrouwen opbouwen

Voor jullie, maar ook voor mij als mediator is dat vaak een onbekende weg die we op gaan. Een situatie die er aanvankelijk hopeloos uit kan zien, of zo ervaren wordt, toch zo weten te buigen dat er beweging en ruimte komt in de tegenstellingen, dat geeft mij energie. Die energie, gekoppeld aan rust, zoeken, nieuwsgierigheid, begrip en respect maken dat er een toenemende mate van vertrouwen kan ontstaan. En in een basis van vertrouwen is veel mogelijk tussen betrokkenen. Het geeft jullie de ruimte om aan oplossingen te werken die bij jullie passen, die op maat zijn en die perspectief geven.


D I R E C T  C O N T A C T

Bel mij terug

* verplicht veld